Водният ад в кв. „Пчелина“ продължава

Коментарите на жителите на "Пчелина"

Водният ад в кв. „Пчелина“ продължава! В продължение на 5 дни хората от улици „Патриарх Максим“, „Жельо Желев“ и „Вдъхновение“ бяха оставени на сухо. Тази нощ водата изригна от чешмите им и направи куп поразии!
 
– По ул. „Васил Делов“ тече силно, така че сутринта може пак да нямаме вода…
 
– Снощи в 12 ч. налягането беше 9 бара. Гръмна ми едната батерия в пералното, струя до тавана, всичко се наводни. Добре че беше алармената система да се задейства, иначе…
 
– Искам от ВиК да дойдат да ми оправят хидрофора…
 
Това са само част от коментарите на жителите в китния доскоро варненски квартал, който от началото на годината е като зона на военни действия. Заради прословутия проект на ВиК – Варна, на стойност 138,4 млн. лв., които водното дружество усвоява ударно на принципа „След мен и потоп“!
 

Липса на реакция от институциите

Изнервени до краен предел, гневни заради липсата на реакция от институциите, до които са се жалвали, в неделя хората от „Пчелина“ се събраха в кварталния храм „Света Марина“. Идеята бе да обсъдят проблемите си и да потърсят начини за решаването им.

Към периодичното спиране на водата се добавят изораните улици, тоталният хаос в ремонтите и лавината от обещания, които не се спазват…

Първият срок за полагане на водопроводите бил 31 март. Два месеца по-късно датата на табелата е коригирана с маркер. Тръбата, по която би трябвало вече да тече вода, се кипри край пътя, а рововете край и в дворовете на хората са все така дълбоки и подгизнали от подпочвените води.

Обещанията на "Хидрострой"

Преди седмица от „Хидрострой“ за пореден път обещали, че ще работят в събота и неделя, на няколко смени, но ще приключат с водопровода до 8 дни.

„Вятър! Точно в 17:00 часа спират работа и отиват да си пият ракията, а през уикенда все така не работят. Строителите са от различни фирми, копаят където им свърне, затварят улици, а като искаме да ни покажат схема за временна организация на движението, изчезват“, жалват се обитателите на „Пчелина“.

Заключение

Днес представители на трите най-пострадали улици – „Патриарх Максим“, „Жельо Желев“ и „Вдъхновение“ ще се срещнат с шефа на ВиК – Варна.

Ще се види ли краят на водния ад и кога?

Отговорът тепърва предстои…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.