Водният ад в кв. „Пчелина“ продължава

Коментарите на жителите на "Пчелина"

Водният ад в кв. „Пчелина“ продължава! В продължение на 5 дни хората от улици „Патриарх Максим“, „Жельо Желев“ и „Вдъхновение“ бяха оставени на сухо. Тази нощ водата изригна от чешмите им и направи куп поразии!
 
– По ул. „Васил Делов“ тече силно, така че сутринта може пак да нямаме вода…
 
– Снощи в 12 ч. налягането беше 9 бара. Гръмна ми едната батерия в пералното, струя до тавана, всичко се наводни. Добре че беше алармената система да се задейства, иначе…
 
– Искам от ВиК да дойдат да ми оправят хидрофора…
 
Това са само част от коментарите на жителите в китния доскоро варненски квартал, който от началото на годината е като зона на военни действия. Заради прословутия проект на ВиК – Варна, на стойност 138,4 млн. лв., които водното дружество усвоява ударно на принципа „След мен и потоп“!
 

Липса на реакция от институциите

Изнервени до краен предел, гневни заради липсата на реакция от институциите, до които са се жалвали, в неделя хората от „Пчелина“ се събраха в кварталния храм „Света Марина“. Идеята бе да обсъдят проблемите си и да потърсят начини за решаването им.

Към периодичното спиране на водата се добавят изораните улици, тоталният хаос в ремонтите и лавината от обещания, които не се спазват…

Първият срок за полагане на водопроводите бил 31 март. Два месеца по-късно датата на табелата е коригирана с маркер. Тръбата, по която би трябвало вече да тече вода, се кипри край пътя, а рововете край и в дворовете на хората са все така дълбоки и подгизнали от подпочвените води.

Обещанията на "Хидрострой"

Преди седмица от „Хидрострой“ за пореден път обещали, че ще работят в събота и неделя, на няколко смени, но ще приключат с водопровода до 8 дни.

„Вятър! Точно в 17:00 часа спират работа и отиват да си пият ракията, а през уикенда все така не работят. Строителите са от различни фирми, копаят където им свърне, затварят улици, а като искаме да ни покажат схема за временна организация на движението, изчезват“, жалват се обитателите на „Пчелина“.

Заключение

Днес представители на трите най-пострадали улици – „Патриарх Максим“, „Жельо Желев“ и „Вдъхновение“ ще се срещнат с шефа на ВиК – Варна.

Ще се види ли краят на водния ад и кога?

Отговорът тепърва предстои…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Безплатна пешеходна обиколка на Варна

Къщата на Антон Новак – създателят на Морската градина, тъне в разруха

Триумф на художествената гимнастичка от Варна Красимира Иванова на световно първенство

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.