Пленер обединява талантливи художници във Варна

VI издание на пленера "Докосване до природата"

Най-старият български морски курорт „Св. св. Константин и Елена“ ще бъде домакин на VI издание на пленера „Докосване до природата“ 2023 – конкурс по живопис. Това културно събитие ще се проведе в периода 11-20 септември 2023 г.

VI пленер „Докосване до природата“ 2023 обединява талантливи художници от цялата страна, които ще творят на открито, използвайки акрилни и маслени бои, за да изразят своите художествени емоции директно в сърцето на природата. Пленерът има определена тематична насоченост, която ще разкрие връзката между морето, земята и хората чрез различни творчески интерпретации.

Важно място за срещи и творчество

Целта на този пленер е да се превърне във важно място за срещи, експерименти и творчество за художници от различни поколения. Той се стреми да предложи на гостите на курорта от страната и от чужбина естетическо удоволствие чрез изящното изкуство и да допринесе за развитието на културния туризъм във Варненския регион, създавайки нови публики.

Организаторите от Фондация „Св. св. Константин и Елена“ осигуряват подходящи условия за участниците, включително настаняване, работни места и необходимите материали, както и подкрепа по време на събитието. Като съпътстващо събитие към VI пленер „Докосване до природата“, ще се проведе и практично обучение по живопис за ученици от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ в град Варна.

Завършените произведения, създадени по време на пленера, ще бъдат изложени в курорта „Св. св. Константин и Елена“ от 21 септември до 25 септември и в галерия „Графит“ в град Варна от 27 септември до 07 октомври.

"Св. св. Константин и Елена" навършва 115 години

Тазгодишният юбилей на най-стария български морски курорт, който навършва 115 години от своето основаване, ще бъде отбелязан по време на изложбата на произведенията от пленера, където ще бъде представена и фотоизложба „Св. св. Константин и Елена през годините – история и съвременност“.

Културното събитие се организира от Фондация „Св. св. Константин и Елена“ със съдействието на Община Варна чрез Фонд „Култура“ и „Св. св. Константин и Елена холдинг“ АД.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.