Около 3 милиона лева пропуснати ползи за Община Варна

Казусът със заведението на Ивайло Маринов

Около 3 000 000 лева пропуснати ползи за Община Варна! Oт ниски суми за обезщетение за ползване на заведение от г-н Ивайло Маринов.

В петък – 11 август т.г. се проведе 36-ата сесия на варненския Общински съвет. Но тя, за съжаление, не даде ясен отговор на казуса със заведението на Ивайло Маринов, а по-скоро задълбочи проблема и повдигна повече въпроси.

Каква е връзката на Ивайло Маринов с г-жа Пенка Христова, която сключва договор за съвместна дейност с Община Варна на 18 май 1993 г. да стопанисва предоставения обект?

Защо през годините договорът се удължава с анекси първо до 1999 г., а след това до 2023 г. – дори се предоставя и още площ за ползване – склад от 50 кв.м. И все с обяснението, че имотът се предоставя за ползване за определения срок до вземане на решение от Общински съвет – Варна, за управление и разпореждане с него. Но местният парламент и до днес не взема такова решение… А през всичките тези години цените на отдаване на общински имоти са много по-ниски от стандартните за района:

2002 г. – зимен период 124 лв. месечен наем, летен период 495 лв.

2016 г. -1789,02 месечно обезщетение за ползване.

Въпроси без отговор

През 2014 г., 2016 г., 2018 г. зам.-председателят на Общинския съвет Христо Атанасов пита на какво правно основание се ползва този имот от г-жа Пенка Христова?!

И няма отговор!

Изненадващо, след 2010 г. собственикът на ЕТ “Олимпийски шампион Сеул 88 – Пенка Христова“ спира да подава финансовите отчети на фирмата. И никой от Общината не си прави труда да провери какво се случва? Примерно, дали имотът се преотдава, кой се стопанисва?

Заповедите на кмета

Другото странно и изненадващо е, че изведнъж – на 13.04.2023 г., кметът Иван Портних внася предложение до Общинския съвет за провеждане на конкурс за отдаване под наем на въпросния имот. С договор е възложено определянето на месечна наемна цена на оценител, който дава цена 2460 лв. без ДДС.

Датата за провеждане на конкурса е 18.08.2023 г. и обявата все още е на страницата на Общината. А на сесия 36 от 11.08.2023 г. председателят на Общинския съвет обяви, че кметът е издал заповед за прекратяване на конкурса.

Проверихме! Няма издадена такава заповед. Няма дадено правно основание за прекратяване на конкурса. И става странно – как ще бъде издадена тази заповед? И с каква дата?

Търсим отговори!

Заповеди на кмета на Община Варна
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Безплатна пешеходна обиколка на Варна

Къщата на Антон Новак – създателят на Морската градина, тъне в разруха

Триумф на художествената гимнастичка от Варна Красимира Иванова на световно първенство

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.