Безкрайно развитие за Варна

Тикток инфлуенсърът Радослав Мавродиев учреди организация "Безкрайно развитие"

Питали ли сте се как Тикток може да бъде полезен и да накара младите да се обединят в една общност, а не само да е място за забава? Да стават рано всяка събота сутрин, за да спортуват или да научат нещо полезно? Варненецът и Тикток инфлуенсър Радослав Мавродиев прави точно това. Наскоро той учреди организация “Безкрайно развитие” именно с тази цел – да накара младежи от 16 до 28 години от Варна и региона да са активни, полезни един на друг и да споделят знания и умения.

Всяка събота в 8 часа Радослав Мавродиев събира членовете на организацията, а на 9 септември от 19 часа в бар Moonlight предстои и официалното представяне на “Безкрайно развитие”. Ние от “Граждани на квартала” подкрепяме младежки инициативи като тази и именно затова се свързахме с организатора на събитието Радослав Мавродиев.  Кой е той и как е решил да се занимава с Тикток и социални дейности?

Идеята зад социалната инициатива "Безкрайно развитие"

Как ти хрумна да създадеш социална инициатива като “Безкрайно развитие?

– Винаги съм обичал да се обграждам с позитивни и готини млади хора, които обичат да правят нови дейности и покрай това, че вече го правих с мои познати, реших да го превърнем в нещо малко по-официално и да се възползваме от всички неща, които предоставят като възможности организациите. Така се превърнахме в младежка организация буквално от събирания с приятели на случайни дати.

Кога започна всичко?

– Първото официално събитие на организацията беше на 1 февруари 2021 г. Имаме едно събитие, което е всяка събота от 8 часа в Moonlight. Тези събития са тип experience, networking и забавления. Идеята на това да се събираме рано сутрин е да идват по-качествени хора, които са със самосъзнанието да станат рано сутрин. Това е достатъчно, за да се отсеят по-правилните хора и тези, които ние търсим. На тези събирания спортуваме, играем волейбол, моржуваме без значение дали е студено зимата, караме каяци и сърф след събитията. Идеята е да включим experience плюс това да се включат нови хора и да си комуникираме.

Зимата какво правите?

– Влизаме в морето и басейна. Moonlight има 42-градусов басейн постоянно, редуваме топло със студено, което е полезно за каляване и регенериране на тялото.

Безкрайни развитие, басейн

Целите на организацията

Какви са целите на организацията? Кое е това, което ви обединява?

– Това, което ни обединява, е желанието да се запознаем с нови хора, да пробваме нови дейности и неща, които не са толкова типични. Примерно, зимата да влезеш на 3 градуса в морето… Няма да намериш много хора, които да го направят, а ние правим точно такива неща.

Какви са изискванията за участие в организацията?

– По-скоро е обратното – хората сами избират дали да идват при нас и дали да останат и има вътрешен подбор. Когато е на ниво откъм позитивизъм и подкрепа, някои хора не могат да се задържат на това ниво постоянно да се случват и пробват някакви неща. Това трябва да са смели и харизматични хора и да имат огромното желание постоянно да пробват нови дейности. Типът хора, които се събират в момента, са във възрастовата група 16-28 години и почти нямаме ограничения. Предимно са спортисти, артисти и предприемачи.

Безкрайно развитие за Варна

Кой и как може да стане част от "Безкрайно развитие"?

Колко души са в организацията?

– На събитията ни идват между 15 и 25 души, като те почти винаги са различни хора на база на това дали могат да дойдат в дадената събота. В организацията ни има 100-150 души, които са част от нещо, знаят за какво става въпрос, посещават ни редовно и т.н.

Какво трябва да направи човек, който иска да влезе в организацията? Има ли подбор?

– Ако има достатъчната възраст – в случая 16 години, няма проблем да е на 15 или 29 години също така. Това с възрастовите групи се прави с цел да подберем осъзнати хора. Ако са много малки, няма да са толкова осъзнати, ако пък са по-големи – са влезли в друга сфера на живота. Ако е на тези години и има интерес към нещата, които правим, е добре дошъл. Всичко е напълно безплатно и ние го поемаме като финансиране. Като дойдат, ако им хареса, всички са добре дошли да продължат да идват на събитията.

Безкрайно развитие за Варна

Дейностите в организацията

Освен плуването и каяците сподели с какво друго сте се занимавали?

– Правим дихателни упражнения, медитации, духовни практики, тренировки йога, силови, бягане. Направихме нещо като предизвикателство миналото лято надграждахме с 1 километър повече бягане. Започнахме от 1 км и стигнахме до 10 км. Няколко месеца по-късно успях да избягам 42-километров маратон.

Какво интересува хората на твоята възраст? Кое е това, което ви обединява като интереси освен спортът?

– Личностното развитие и тяхното желание да четат книги, да спортуват и да изкарват пари под някаква форма. Да са креативни и да се изразяват под каквато и да е форма – изобразително изкуство, писане, театър и т.н.

Безкрайно развитие за Варна

Младите кадри във Варна

Кое е това, което ви кара да се чувствате добре във Варна и кое е това, което ви отдръпва от града?

– Много от членовете на организацията обичат морето. Това е което ни обединява – всички искаме да сме по-близо до морето и природата. Това, което не ни харесва, е, че не се случат толкова много дейности във Варна, въпреки че има общности и различни бизнеси и организации, които предприемат дейности. Не е толкова сплотено и обединено, а е насочено към различни общности от различни хора.

Бизнесът свързва ли се с вас? Търсят ли млади кадри – студенти и стажантски програми и тези от вас, които си търсят работа, да я намерят именно в бизнеса в града?

– Това е малко по-сложно. По-скоро има, но не от тяхна, а от наша страна. Като човек, който има няколко бизнеса, винаги аз съм се свързвал с бизнесите. Идеята винаги е била аз да приканвам бизнесите и да ги запозная с нещо, което правя и да им покажа каква е тяхната полза, а не обратното. Малко бизнеси са достатъчно осъзнати, за да следят всичко, което се случва в момента и да искат да се възползват от това, че младите правят някакви дейности и искат да ги подкрепят. По-скоро ние ги запознаваме с това.

Защо бягат младите от Варна?

– Заради образованието. Повечето излизат от България или Варна, за да учат някъде другаде и да работят за повече пари някъде другаде.

Защо кръсти организацията си “Безкрайно развитие”? Каква е идеята зад това име?

– Има японски термин “Кайзен”, който в буквален превод означава точно това – безкрайно развитие. Идеята е постоянно да се себеусъвършенстваме и да не се отказваме да предприемаме нови действия. Постоянното развитие и желание да научаваме и пробваме нещо ново.

Безкрайно развитие за Варна

ТикТок инфлуенсър

Ти си Тикток инфлуенсър. Как реши да се занимаваш с това и кое те отличава?

– Влязох в платформата, защото се чудех как да си изразявам креативността. Като малък рисувах, ходех на танци, започнах да пиша. Но това да създавам видеа винаги ми е било интересно, защото имам вътрешна креативност и искам да се изразявам под някаква форма и да споделям различни неща без значение дали ще е знание или информация. Тикток беше перфектно решение, тъй като тъкмо набираше популярност през 2019 г. Видях, че много лесно видеата ти стават viral – тоест лесно достигат до повече хора. От 1 януари 2020 г. си поставих цел от 1000 да стигна до 100 000 последователи и на 31 декември 2020 г. имах точно 100 000 последователи.

Имал съм периоди на ден съм качвал по 10-15 видеа. Всичко е до постоянство и да гледаш как да си по-иновативен, различен и да дадеш нещо като стойност. Да покажеш нещо ново и интересно – даваш и след това получаваш последователи.

Кои са най-гледаните ти видеа? Може да се каже, че в Тикток ти си role model за много хора – тоест хората те следват поради някаква причина и ти вярват?

– Някои от най-гледаните ми видеа са тези, в които давам стойност и показвам предизвикателства. Най-добрите книги, които съм чел за личностно развитие да речем или най-полезните сайтове и extensions, които ползвам в Гугъл. Всичко, което аз съм откривал за себе си като нещо, което може да ми е полезно, вместо да го крия и да го кътам за себе си го показвам и се опитвам да го направя viral с цел да помогна на максимален брой хора. Когато тези хора виждат, че някой им дава стойност безплатно просто решават да го следват и да му вярват.

От видео съдържание до работещ бизнес

Ти си превърнал това и в бизнес, защото си отворил фирма за Тикток маркетинг и съдържание. Как се стига от там от видео съдържание и от цел от 1000 до 100 000 последователи да отвориш фирма и да създадеш бизнес?

– На 50 000 последователи вече имах съзнанието, че трябва да имам бизнес и да изкарвам пари от това нещо. Ако не успееш да монетизираш от това – това са просто едни цифри на екрана и нямат почти никаква стойност. Когато стигнеш по-голяма аудитория, може да имаш възможността да я монетизираш. Пробвах различни неща – работа с брандове, написах стихосбирка, създадох merch. Не ми се получаваше, но не спирах – пробвах различни дейности. Имах приятели с Фейсбук и Инстаграм агенции за маркетинг и те ми предложиха да създам Тикток агенция, защото имам опит и мога да взема пазара във Варна, и това и стана. Почнах да го предлагам на различни бизнеси, като в началото не знаех какво правя и просто го предлагах. Казвах им, че имам последователи и знам как се правят видеа и може да пробваме. Казвах им цена, те ми предлагаха двойно по-малко и се съгласявах и по този начин се надграждах. Научих умения като продажби, копирайтинг, умение да говориш пред публика и т.н. Подобрих си видео обработката и заснемането, изградих екип и всичко, свързано с бизнеса. Беше като приключение и в момента бизнесът е работещ и автоматизиран.

Безкрайно развитие за Варна

Има ли сериозно съдържание в ТикТок?

Тикток има много хейт, че е място за простотии. Има ли сериозно съдържание в тази платформа? До каква степен си готов да покажеш на други млади хора как да правят смислено съдържание и това да са полезни?

– По-скоро беше обратното – първо имах желание да помагам на хората, а след това си казах, че никой няма да ме слуша, ако не съм разпознаваем и трябва да натрупам по-голяма аудитория и да си казват, че съм авторитет и ще ме гледат заради броя последователи. Първо исках да помагам на хората, но ако си никой, няма как да им помагаш. Ако правиш видео и стигне до 50 000 души, това са хора, които една част от тях ще се вслушат в съветите ти, защото вече си някой и си постигнал нещо. Винаги съм бил отворен да помагам и цялото ми съдържание е на база на моите лични интереси и какво е най-полезно и може да даде най-много стойност на възможно най-много хора. Това е моята стратегия.

Къде промотираш съдържанието на организацията “Безкрайно развитие”, за да може повече хора да го видят и участват?

– Най-често в Инстаграм bezkraino.razvitie, а отделно качваме и в Yotube, Tiktok, но най-много хора идват от уста на уста. Когато някой дойде на събитие му харесва, изживява го, защото няма много места, на които да преживее нещо такова и кани приятели след това.

Съвет към младите хора, искащи да останат във Варна

Какво да кажем на хората от Варна, които са на твоя възраст и тепърва ще срещат проблеми с липсата на работа или образованието, възможностите за стаж, които им се предлагат? При теб може би ключови са били упоритостта ти и целите, които си си поставил. Дай някакъв съвет на тези, които искат да останат във Варна.

– Да са иновативни, различни, да открият празните пространства – от какво имат нужда хората и бизнесите в града. Какво не е пренаситено като пазар и къде има най-голяма дупка и ниша, където може да се възползват от това и да влязат в това нещо и да станат експерти в него. Това е бил методът, който съм ползвал за моя личен профил и за бизнесите, с които съм работил и създал. Откривам празна пазарна ниша, отивам там и ставам експерт!

Такава пазарна ниша е и събитието на 9 септември от 19 часа – представянето на организация “Безкрайно развитие”. Разкажи малко повече за самото събитие – какво ще представлява?

– Вече сме НПО след 156 събития на организацията. Събитието е на 9 септември от 19 часа в бар Moonlight във Варна. Ще изнесем презентация и ще съобщим на всички хора кои сме ние, какво е “Безкрайно развитие”, какво сме постигнали досега и какво предстои. След това ще направим представяне на бойното изкуство Винг чун. Ще има игри, предизвикателства, въпроси, networking, музика и забавление и всеки е добре дошъл. Ще има и награди. Всеки, който идва на събитията, може да е полезен. Имаме нужда от контакти, връзки, бизнеси, които да ни помагат със спонсорство и различни брандове. Ако имате бранд и желаете да подкрепите младите и дейностите, които правят може да ни помогнете, както и с медийна подкрепа – споделяне на сторита и идване на събитията.

Безкрайно развитие за Варна
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.