Безкрайно развитие за Варна

Тикток инфлуенсърът Радослав Мавродиев учреди организация "Безкрайно развитие"

Питали ли сте се как Тикток може да бъде полезен и да накара младите да се обединят в една общност, а не само да е място за забава? Да стават рано всяка събота сутрин, за да спортуват или да научат нещо полезно? Варненецът и Тикток инфлуенсър Радослав Мавродиев прави точно това. Наскоро той учреди организация “Безкрайно развитие” именно с тази цел – да накара младежи от 16 до 28 години от Варна и региона да са активни, полезни един на друг и да споделят знания и умения.

Всяка събота в 8 часа Радослав Мавродиев събира членовете на организацията, а на 9 септември от 19 часа в бар Moonlight предстои и официалното представяне на “Безкрайно развитие”. Ние от “Граждани на квартала” подкрепяме младежки инициативи като тази и именно затова се свързахме с организатора на събитието Радослав Мавродиев.  Кой е той и как е решил да се занимава с Тикток и социални дейности?

Идеята зад социалната инициатива "Безкрайно развитие"

Как ти хрумна да създадеш социална инициатива като “Безкрайно развитие?

– Винаги съм обичал да се обграждам с позитивни и готини млади хора, които обичат да правят нови дейности и покрай това, че вече го правих с мои познати, реших да го превърнем в нещо малко по-официално и да се възползваме от всички неща, които предоставят като възможности организациите. Така се превърнахме в младежка организация буквално от събирания с приятели на случайни дати.

Кога започна всичко?

– Първото официално събитие на организацията беше на 1 февруари 2021 г. Имаме едно събитие, което е всяка събота от 8 часа в Moonlight. Тези събития са тип experience, networking и забавления. Идеята на това да се събираме рано сутрин е да идват по-качествени хора, които са със самосъзнанието да станат рано сутрин. Това е достатъчно, за да се отсеят по-правилните хора и тези, които ние търсим. На тези събирания спортуваме, играем волейбол, моржуваме без значение дали е студено зимата, караме каяци и сърф след събитията. Идеята е да включим experience плюс това да се включат нови хора и да си комуникираме.

Зимата какво правите?

– Влизаме в морето и басейна. Moonlight има 42-градусов басейн постоянно, редуваме топло със студено, което е полезно за каляване и регенериране на тялото.

Безкрайни развитие, басейн

Целите на организацията

Какви са целите на организацията? Кое е това, което ви обединява?

– Това, което ни обединява, е желанието да се запознаем с нови хора, да пробваме нови дейности и неща, които не са толкова типични. Примерно, зимата да влезеш на 3 градуса в морето… Няма да намериш много хора, които да го направят, а ние правим точно такива неща.

Какви са изискванията за участие в организацията?

– По-скоро е обратното – хората сами избират дали да идват при нас и дали да останат и има вътрешен подбор. Когато е на ниво откъм позитивизъм и подкрепа, някои хора не могат да се задържат на това ниво постоянно да се случват и пробват някакви неща. Това трябва да са смели и харизматични хора и да имат огромното желание постоянно да пробват нови дейности. Типът хора, които се събират в момента, са във възрастовата група 16-28 години и почти нямаме ограничения. Предимно са спортисти, артисти и предприемачи.

Безкрайно развитие за Варна

Кой и как може да стане част от "Безкрайно развитие"?

Колко души са в организацията?

– На събитията ни идват между 15 и 25 души, като те почти винаги са различни хора на база на това дали могат да дойдат в дадената събота. В организацията ни има 100-150 души, които са част от нещо, знаят за какво става въпрос, посещават ни редовно и т.н.

Какво трябва да направи човек, който иска да влезе в организацията? Има ли подбор?

– Ако има достатъчната възраст – в случая 16 години, няма проблем да е на 15 или 29 години също така. Това с възрастовите групи се прави с цел да подберем осъзнати хора. Ако са много малки, няма да са толкова осъзнати, ако пък са по-големи – са влезли в друга сфера на живота. Ако е на тези години и има интерес към нещата, които правим, е добре дошъл. Всичко е напълно безплатно и ние го поемаме като финансиране. Като дойдат, ако им хареса, всички са добре дошли да продължат да идват на събитията.

Безкрайно развитие за Варна

Дейностите в организацията

Освен плуването и каяците сподели с какво друго сте се занимавали?

– Правим дихателни упражнения, медитации, духовни практики, тренировки йога, силови, бягане. Направихме нещо като предизвикателство миналото лято надграждахме с 1 километър повече бягане. Започнахме от 1 км и стигнахме до 10 км. Няколко месеца по-късно успях да избягам 42-километров маратон.

Какво интересува хората на твоята възраст? Кое е това, което ви обединява като интереси освен спортът?

– Личностното развитие и тяхното желание да четат книги, да спортуват и да изкарват пари под някаква форма. Да са креативни и да се изразяват под каквато и да е форма – изобразително изкуство, писане, театър и т.н.

Безкрайно развитие за Варна

Младите кадри във Варна

Кое е това, което ви кара да се чувствате добре във Варна и кое е това, което ви отдръпва от града?

– Много от членовете на организацията обичат морето. Това е което ни обединява – всички искаме да сме по-близо до морето и природата. Това, което не ни харесва, е, че не се случат толкова много дейности във Варна, въпреки че има общности и различни бизнеси и организации, които предприемат дейности. Не е толкова сплотено и обединено, а е насочено към различни общности от различни хора.

Бизнесът свързва ли се с вас? Търсят ли млади кадри – студенти и стажантски програми и тези от вас, които си търсят работа, да я намерят именно в бизнеса в града?

– Това е малко по-сложно. По-скоро има, но не от тяхна, а от наша страна. Като човек, който има няколко бизнеса, винаги аз съм се свързвал с бизнесите. Идеята винаги е била аз да приканвам бизнесите и да ги запозная с нещо, което правя и да им покажа каква е тяхната полза, а не обратното. Малко бизнеси са достатъчно осъзнати, за да следят всичко, което се случва в момента и да искат да се възползват от това, че младите правят някакви дейности и искат да ги подкрепят. По-скоро ние ги запознаваме с това.

Защо бягат младите от Варна?

– Заради образованието. Повечето излизат от България или Варна, за да учат някъде другаде и да работят за повече пари някъде другаде.

Защо кръсти организацията си “Безкрайно развитие”? Каква е идеята зад това име?

– Има японски термин “Кайзен”, който в буквален превод означава точно това – безкрайно развитие. Идеята е постоянно да се себеусъвършенстваме и да не се отказваме да предприемаме нови действия. Постоянното развитие и желание да научаваме и пробваме нещо ново.

Безкрайно развитие за Варна

ТикТок инфлуенсър

Ти си Тикток инфлуенсър. Как реши да се занимаваш с това и кое те отличава?

– Влязох в платформата, защото се чудех как да си изразявам креативността. Като малък рисувах, ходех на танци, започнах да пиша. Но това да създавам видеа винаги ми е било интересно, защото имам вътрешна креативност и искам да се изразявам под някаква форма и да споделям различни неща без значение дали ще е знание или информация. Тикток беше перфектно решение, тъй като тъкмо набираше популярност през 2019 г. Видях, че много лесно видеата ти стават viral – тоест лесно достигат до повече хора. От 1 януари 2020 г. си поставих цел от 1000 да стигна до 100 000 последователи и на 31 декември 2020 г. имах точно 100 000 последователи.

Имал съм периоди на ден съм качвал по 10-15 видеа. Всичко е до постоянство и да гледаш как да си по-иновативен, различен и да дадеш нещо като стойност. Да покажеш нещо ново и интересно – даваш и след това получаваш последователи.

Кои са най-гледаните ти видеа? Може да се каже, че в Тикток ти си role model за много хора – тоест хората те следват поради някаква причина и ти вярват?

– Някои от най-гледаните ми видеа са тези, в които давам стойност и показвам предизвикателства. Най-добрите книги, които съм чел за личностно развитие да речем или най-полезните сайтове и extensions, които ползвам в Гугъл. Всичко, което аз съм откривал за себе си като нещо, което може да ми е полезно, вместо да го крия и да го кътам за себе си го показвам и се опитвам да го направя viral с цел да помогна на максимален брой хора. Когато тези хора виждат, че някой им дава стойност безплатно просто решават да го следват и да му вярват.

От видео съдържание до работещ бизнес

Ти си превърнал това и в бизнес, защото си отворил фирма за Тикток маркетинг и съдържание. Как се стига от там от видео съдържание и от цел от 1000 до 100 000 последователи да отвориш фирма и да създадеш бизнес?

– На 50 000 последователи вече имах съзнанието, че трябва да имам бизнес и да изкарвам пари от това нещо. Ако не успееш да монетизираш от това – това са просто едни цифри на екрана и нямат почти никаква стойност. Когато стигнеш по-голяма аудитория, може да имаш възможността да я монетизираш. Пробвах различни неща – работа с брандове, написах стихосбирка, създадох merch. Не ми се получаваше, но не спирах – пробвах различни дейности. Имах приятели с Фейсбук и Инстаграм агенции за маркетинг и те ми предложиха да създам Тикток агенция, защото имам опит и мога да взема пазара във Варна, и това и стана. Почнах да го предлагам на различни бизнеси, като в началото не знаех какво правя и просто го предлагах. Казвах им, че имам последователи и знам как се правят видеа и може да пробваме. Казвах им цена, те ми предлагаха двойно по-малко и се съгласявах и по този начин се надграждах. Научих умения като продажби, копирайтинг, умение да говориш пред публика и т.н. Подобрих си видео обработката и заснемането, изградих екип и всичко, свързано с бизнеса. Беше като приключение и в момента бизнесът е работещ и автоматизиран.

Безкрайно развитие за Варна

Има ли сериозно съдържание в ТикТок?

Тикток има много хейт, че е място за простотии. Има ли сериозно съдържание в тази платформа? До каква степен си готов да покажеш на други млади хора как да правят смислено съдържание и това да са полезни?

– По-скоро беше обратното – първо имах желание да помагам на хората, а след това си казах, че никой няма да ме слуша, ако не съм разпознаваем и трябва да натрупам по-голяма аудитория и да си казват, че съм авторитет и ще ме гледат заради броя последователи. Първо исках да помагам на хората, но ако си никой, няма как да им помагаш. Ако правиш видео и стигне до 50 000 души, това са хора, които една част от тях ще се вслушат в съветите ти, защото вече си някой и си постигнал нещо. Винаги съм бил отворен да помагам и цялото ми съдържание е на база на моите лични интереси и какво е най-полезно и може да даде най-много стойност на възможно най-много хора. Това е моята стратегия.

Къде промотираш съдържанието на организацията “Безкрайно развитие”, за да може повече хора да го видят и участват?

– Най-често в Инстаграм bezkraino.razvitie, а отделно качваме и в Yotube, Tiktok, но най-много хора идват от уста на уста. Когато някой дойде на събитие му харесва, изживява го, защото няма много места, на които да преживее нещо такова и кани приятели след това.

Съвет към младите хора, искащи да останат във Варна

Какво да кажем на хората от Варна, които са на твоя възраст и тепърва ще срещат проблеми с липсата на работа или образованието, възможностите за стаж, които им се предлагат? При теб може би ключови са били упоритостта ти и целите, които си си поставил. Дай някакъв съвет на тези, които искат да останат във Варна.

– Да са иновативни, различни, да открият празните пространства – от какво имат нужда хората и бизнесите в града. Какво не е пренаситено като пазар и къде има най-голяма дупка и ниша, където може да се възползват от това и да влязат в това нещо и да станат експерти в него. Това е бил методът, който съм ползвал за моя личен профил и за бизнесите, с които съм работил и създал. Откривам празна пазарна ниша, отивам там и ставам експерт!

Такава пазарна ниша е и събитието на 9 септември от 19 часа – представянето на организация “Безкрайно развитие”. Разкажи малко повече за самото събитие – какво ще представлява?

– Вече сме НПО след 156 събития на организацията. Събитието е на 9 септември от 19 часа в бар Moonlight във Варна. Ще изнесем презентация и ще съобщим на всички хора кои сме ние, какво е “Безкрайно развитие”, какво сме постигнали досега и какво предстои. След това ще направим представяне на бойното изкуство Винг чун. Ще има игри, предизвикателства, въпроси, networking, музика и забавление и всеки е добре дошъл. Ще има и награди. Всеки, който идва на събитията, може да е полезен. Имаме нужда от контакти, връзки, бизнеси, които да ни помагат със спонсорство и различни брандове. Ако имате бранд и желаете да подкрепите младите и дейностите, които правят може да ни помогнете, както и с медийна подкрепа – споделяне на сторита и идване на събитията.

Безкрайно развитие за Варна
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Безплатна пешеходна обиколка на Варна

Къщата на Антон Новак – създателят на Морската градина, тъне в разруха

Триумф на художествената гимнастичка от Варна Красимира Иванова на световно първенство

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.