Защо не работят чешмите във Варна?

Кои чешми във Варна не работят?

Лятото е в разгара си! Здравните специалисти препоръчват да се пие повече вода, за да не се дехидратира организмът ни в горещините! И тук отново се натъкваме на варненски парадокс – повечето от градските чешми не работят…
 
И ако през зимата в това има някаква логика, то лятно време тя отсъства напълно. Освен ако причината не е, че са пресъхнали от жегата…, но надали…
 
Проверката ни установи, че не работят чешмите на пл. „България“, до Детския кът в Морската градина, на красивото стълбище към Централния плаж, прекрасната Скеле капу чешмеси до езерцето пред Северния плаж, тази до Топлата вода… Списъкът е дълъг.

PVC тръба на историческа чешма?

Преди време написахме, че старата каменна чешма зад Археологическия музей буквално е окепазена от драскачи и ВиК-„специалисти“. Подобно е положението и с чешмата на крайбрежната алея под Казиното. Тя поне работи, но вместо от подобаващ чучур, водата тече от обикновена ПВЦ-тръба… Грозно! От друга гледна точка Скеле капу чешмеси изглежда величествено, но… не работи, както вече споменахме.

Добрият пример

На цялата тази безрадостна картинка светъл лъч бе инициативата на момчетата и момичетата от Випуск 1988 г. на Първа езикова гимназия, които със собствени средства поставиха нова чешмичка пред Обсерваторията. „За пръв път от много години ВСИЧКИ ЧЕШМИЧКИ РАБОТЯТ!!! Поставихме кранове и на трите чешмички зад новата (а тя е с два крана). Гордостта от прекрасното дело и удовлетворението ни са БЕЗМЕРНИ“, написа във Фейсбук Елка Кръстева от името на випуска. Така се прави!

чешма, Първа езикова
Извод
Изводът е, че явно спасението от жаждата е в ръцете на самите жадни, ако си позволим да перефразираме популярната фраза…
А вие как мислите❓
чешма, Първа езикова гимназия

Снимки: Пламен Гутинов

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Безплатна пешеходна обиколка на Варна

Къщата на Антон Новак – създателят на Морската градина, тъне в разруха

Триумф на художествената гимнастичка от Варна Красимира Иванова на световно първенство

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.