Запитване към всички партии

Отправихме запитване към всички партии, каква визия имат за „Дупката“ във Варна .

Получихме само два отговора. От коалициите „Алтернативата на гражданите“ и „Граждани за Oбщината“. Споделяме отговорите с Вас. 

 

Коалиция „Алтернативата на гражданите“

Какво е Вашето виждане за бъдещето на Дупката? 

– Без съмнение това е един от емблематичните проблеми на Варна, резултат от липсата на визия за развитието и управлението на града. Още преди 4 години близо 75% от анкетираните по темата граждани са споделили, че централното пространство „Дупката“ в град Варна е изключително важно за архитектурния облик на града и културния и социален живот на гражданите.

Много ми се иска за „Дупката“ да спре да се говори като за най-скъпият паркинг в България. Това е една от възможностите да покажем, че специфичните проблеми могат да бъдат решени с общите усилия на управлението на града, експертите в съответната област и гражданите. Сред ТОП 3 на подходящото предназначение в цитираното по-горе проучване са многофункционален културен център с експониране на археологически артефакти и обществено парково пространство. Едно ново обществено проучване със сигурност ще даде по-ясна картина на нагласите в момента. А възможностите, които публично-частното партньорство дава не бива да бъдат пренебрегвани.

Смятам за нужно да бъде направено възлагане за изготвянето на инвестиционен проект, който да бъде представен за широко обществено обсъждане. След одобрение на проектите трябва да бъде осигурено финансирането и възложено с конкурс изпълнението.

Коалиция „Граждани за Oбщината“

Какво е Вашето виждане за бъдещето на Дупката? 

– Тя дразни в този си вид гражданите и гостите на града, говори за безотговорно отношение на управляващите. Лесно се руши, но трудно се гради нещо с грижа за хората. Искаме да се помисли за голям културен център на това място, който да обединява различните видове изкуства. Да бъде припознат от младите хора в града, като творческа среда .

Трябва да се помисли и за паркинг, който да прави удобно посещението на новия културен център от гражданите. Това ще е проект за Културата на Варна, много важна и болна тема за варненци. По тази тема не следва да има различия между партиите, а е необходимо обединение за да се случат красиви и полезни неща за града ни.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Във Варна вече има боксова зала до морето

Поредният абсурд, в който потъват парите на варненските данъкоплатци!

Д-р Сталовски – доброволец при бедствия и пожари

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.