На какво се дължи замърсяването на морската вода по крайбрежието на Варна?

Причината за замърсяване

Снимка: Пламен Гутинов

Замърсяване на морската вода по крайбрежието – на какво се дължи? Обществена тайна е, че замърсяването на морската вода по крайбрежието на Варна до голяма степен е резултат от незаконна човешка дейност. Всяка година определени заведения неправомерно заустват отпадни води директно в морето.
 
Както обикновено закони има, но те не се спазват. Така някои плажове стават емблематични с високото ниво на бактерии, придружени с лоши миризми и видима мръсотия.

Има ли контрол и решение на проблема?

Варненските институции се хвалят колко добър синхрон имат при проверка и решаване на проблемите. “Контролът по чистотата на морските води и крайбрежната зона, както и на незаконните зауствания е постоянен“, съобщават от РИОСИВ – Варна. Защо тогава при проливни дъждове, ремонти и други непредвидени ситуации каналите преливат, морето се напълва с гризачи и мръсотия и се оказва, че това е следствие на нови незаконни зауствания?
 
Трябва да отбележим, че според данни на общината поне един от проблемите е решен. Незаконното заустване на канализацията от заведенията в района на пристанището в дъждовния колектор вече е в битовата канализация. Това обаче явно не е достатъчно.
 
Гражданите на Варна очакваме чисти плажове с мирис на море, а не на тоалетна. Дали е възможно и кога ще се случи?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Безплатна пешеходна обиколка на Варна

Къщата на Антон Новак – създателят на Морската градина, тъне в разруха

Триумф на художествената гимнастичка от Варна Красимира Иванова на световно първенство

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.