В ОУ „Патриарх Евтимий“ във Варна ремонтите ще продължат и след 15 септември

57 023 деца ще започнат първи клас от 15 септември

57 023 деца ще започнат първи клас от 15 септември. Кипи усилена подготовка за новата учебна година. Повечето училища в страната вече са готови да посрещнат своите възпитаници. Във Варна само в училище „Патриарх Евтимий“ ремонтните дейности няма да са приключили до 15 септември. 99% от безплатните учебници за децата от 1 до 7 клас са доставени. Те ще бъдат качени и в Дигиталната раница, където всеки ученик от своя профил ще може да ги ползва. 

Добра новина за образованието

Добра новина за образователната система у нас. За пръв път учителите над 60-годишна възраст са по-малко от младите преподаватели, посочи във Варна министърът на образованието проф. д-р Галин Цоков. Той се надява все повече млади хора да бъдат привлечени в системата с редица промени, които министерството предвижда. Сред основните цели е да се даде по-голяма автономност на отделните училища и учители, за да могат те да прилагат иновативни методи.
 
Свободата и автономността ще дадат възможност за различен стил на преподаване, съобразен с конкретните условия. Сред приоритетите за новата учебна година е да се чува повече гласът на учениците.
 
Над 2200 екипи за подкрепа и връщане на ученици в клас работят, за да може всяко дете да посещава занятия. До момента благодарение на работата на екипите над 50 000 деца са трайно върнати в образователната система. Учениците от Украйна, които са бежанци в България, също очакват новата година. Само в кв. „Аспарухово“ ще учат над 200 украинчета, повечето от които живеят в близките курорти.
 
 
 
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.