Национален събор за автентичен фолклор „Тополи пее и се смее“

Десети национален събор за автентичен фолклор "Тополи пее и се смее"

Кметство Тополи и народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1927”отново и това слънчево лято ни зарадваха с десетия национален събор за автентичен фолклор „Тополи пее и се смее“. Богата програма с много участия на прекрасни състави.
 
Основната цел на организаторите е опазването и популяризирането на фолклорното ни богатство.
Участниците се състезаваха в певческо и танцово изкуство, словесен и инструментален фолклор. Впечатляваш бе конкурсът за най-гиздава мома, най-гиздава невеста и за автентична мъжка носия.
 
Натъкмени и стъкмени с богати носии, те преминаха през селото и споделиха с гостите стар български обичай „Панагир в Инджикьой“. Специален гост на празника бе народната певица Гуна Иванова.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Изложба „Легенда за платната“

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.