Опасност на метри от автобусна спирка на ул. „Бенковски“

Опасност от счупени прозорци на тераса застрашават пешеходците по ул. "Бенковски"

Опасност от счупени прозорци на остъклена тераса повече от месец застрашават минувачите по ул. „Георги Бенковски“ в района на Кооперативния пазар. Стъклата били потрошени от силния вятър още в началото на февруари и оттогава острите им като гилотина ръбове са надвиснали над улицата, само на метри от автобусната спирка, алармираха живеещи в района на опасната кооперация.

Те сигнализирали за проблема и общината, и органите на МВР, но отговорът от институциите бил аналогичен: „Имотът е частен, нищо не можем да направим.“ Собственичката на сградата пък се оправдала, че апартаментът е даден под наем на чужд гражданин, който бил извън страната. И също отсякла, че „нищо не може да направи“.

Кой трябва да обезопаси района?

Явно, обсебени от синдрома на Пилат Понтийски, всички по веригата са забравили, че:

1. Задължение на собственика на сградата е да обезопаси имота си.

2. Задължение и на общинските инспектори, и на органите на реда е да следят за безопасността на градската среда. И да реагират на сигналите за опасност, дори ако източникът на опасността е обект частна собственост.

3. Задължение на оторизираните институции е да задължат собственика на имота да изпълни задълженията си, като го направи безопасен.

4. Амнезията за това кой какви задължения има, изчезва след трагичен инцидент.

Заключение

И така, докато всички, които са задължени да решат проблема с опасната тераса, си „измиват ръцете“, бягайки от отговорност, стъклената гилотина продължава да виси над нищо неподозиращи майки с колички, ученици и възрастни хора, които минават по тротоара. 

Още сходни статии може да откриете в категория „На фокус“.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Безплатна пешеходна обиколка на Варна

Къщата на Антон Новак – създателят на Морската градина, тъне в разруха

Триумф на художествената гимнастичка от Варна Красимира Иванова на световно първенство

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.