Ремонт на улица „Прилеп“ затруднява хората да стигат до домовете си

Поредният безкраен ремонт във Варна

Поредният безкраен ремонт!

Живеещите на ул. „Прилеп“ над половин година не могат да стигнат нормално до домовете си. През много от дните не се извършва никаква работа, а през останалото време често се появяват само по един или двама работници. Ремонтът тече изключително бавно и възпрепятства пътя към селата Каменар, Куманово, местностите Сотира, Пчелина, кварталите „Цветен“, „Левски“, както и към болниците и учебните заведения. Изключително лоша организация, от която страдат гражданите на Варна.

Коментарите на живеещите в района

„Събуждам децата в 5:30 часа, за да стигнат до училище. Сега мъките с транспорта, който е с друг маршрут, пак започват“, сподели Веселина Гигова, майка на ученици.

Още много хора от квартала и собственици на частен бизнес се оплакват от ситуацията:

Невелина Зекова: „Пътувам до Куманово и вечер след работа не мога да ползвам такси. Пътят е разбит, тъмен и шофьорите отказват.“

Живко Стоянов: „В магазина клиенти почти не идват, няма как да дойдат.“

Стела Рашкова: „От началото на ремонта всичко спадна с над 50%, лято е, но хората избягват аграрния ни магазин.“

Таня Иванова: „Много е трудно с детските колички. По вътрешните улици няма тротоари, колите се увеличиха и за хората, за децата няма място. Ужасно е и придвижването до болниците. Грижа се и за възрастни родители. Линейките губят време заради затворените улици.“

Заключение

Проектът за ремонт на ул. „Прилеп“ е за 138 382 401,80 лв. Над 14 500 млн. са от ДБ, 18 774 лв. дава бенефициентът ВиК-Варна, останалите са от Кохезионния фонд. Проблемите от този безкраен ремонт са много. Дано всички доживеят края му, обявен за 8 февруари догодина. 

Какво се случва с ремонтите във Вашия квартал?

Снимки: Пламен Гутинов

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Безплатна пешеходна обиколка на Варна

Къщата на Антон Новак – създателят на Морската градина, тъне в разруха

Триумф на художествената гимнастичка от Варна Красимира Иванова на световно първенство

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.