Предстои ли хаос заради липсващите сметки на БНБ?

НАП Варна сменя Инвестбанк с БНБ

БНБ ще смени „Инвестбанк“ като обслужваща банка на сметките на НАП Варна.
 
Въпреки че това е ясно от месеци, Iban-ите на конкретните сметки продължават да не са известни. Нормално е новите сметки да излязат и всички да имат време да се подготвят и да си направят шаблони за периодичните плащания. До какво може да доведе липсата на информация?
 
В случай че хората наредят парите по старите сметки има два варианта. При по-простия – ако старите сметки са закрити, преводите няма да може да бъде осъществени и парите ще се върнат по сметката на наредителя.
 
Става по-сложно, ако сметките не са закрити, защото тогава чисто юридически ще е на лице валидно погасяване на задължението, но в същото време системата на НАП Варна вероятно няма да зачете плащането НЕ по новите сметки и тогава ще настъпи спор с централната администрация относно платено ли е, редовно ли е платено, дължат ли се лихви, ще се възстановяват ли парите, как и колко. 
 
Защо според Вас е така строго пазена тайна какви ще са новите сметки?

Снимка: Пламен Гутинов

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Безплатна пешеходна обиколка на Варна

Къщата на Антон Новак – създателят на Морската градина, тъне в разруха

Триумф на художествената гимнастичка от Варна Красимира Иванова на световно първенство

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.