Предстои ли хаос заради липсващите сметки на БНБ?

НАП Варна сменя Инвестбанк с БНБ

БНБ ще смени „Инвестбанк“ като обслужваща банка на сметките на НАП Варна.
 
Въпреки че това е ясно от месеци, Iban-ите на конкретните сметки продължават да не са известни. Нормално е новите сметки да излязат и всички да имат време да се подготвят и да си направят шаблони за периодичните плащания. До какво може да доведе липсата на информация?
 
В случай че хората наредят парите по старите сметки има два варианта. При по-простия – ако старите сметки са закрити, преводите няма да може да бъде осъществени и парите ще се върнат по сметката на наредителя.
 
Става по-сложно, ако сметките не са закрити, защото тогава чисто юридически ще е на лице валидно погасяване на задължението, но в същото време системата на НАП Варна вероятно няма да зачете плащането НЕ по новите сметки и тогава ще настъпи спор с централната администрация относно платено ли е, редовно ли е платено, дължат ли се лихви, ще се възстановяват ли парите, как и колко. 
 
Защо според Вас е така строго пазена тайна какви ще са новите сметки?

Снимка: Пламен Гутинов

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.