Първият в България мобилен пункт за кръводаряване е вече факт

Първият мобилен пункт за кръводаряване в България

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване е вече факт! Той е закупен със средства от благотворителните кампании на „Аз вярвам и помагам“. Цената му е близо 150 000 лв. Сумата е събрана за няколко месеца от всички капачки, стотинки и парични дарения.

Владислав Николов и жената до него Антония Антонова, които са основатели на каузата „Аз вярвам и помагам„, връчиха ключовете от мобилния пункт на д-р Жанина Йорданова – директор на Центъра по трансфузионна хематология във Варна. Д-р Йорданова заяви, че с колегите ѝ ще положат огромни усилия, за да променят ситуацията с кръводаряването в града и региона. „С изключително голяма разгласа и реклама ще правим посещения по различни места. Особено младите имат голям интерес към кампаниите на „Аз вярвам и помагам“, затова мисля, че ще имаме успех“.

На въпрос на репортер от „Граждани на квартала“ дали хората ще приемат новия пункт д-р Йорданова отговори: „Като всяко ново нещо ще изисква време, но ние няма да се откажем“.

Представят мобилния пункт пред граждани на входа на Морската градина

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан дойде, за да освети мобилния пункт. „Кръводаряването е универсален процес. Добре е всеки от време на време да дарява“, каза той.

Днес пунктът беше показан пред журналисти. Всички гости и граждани на Варна ще имат възможност да го видят на 23 септември на входа на Морската градина от 10:00 до 19:00 часа. Тогава ще се проведе и благотворителен базар, на който ще има много рекламни материали с визията на първия мобилен пункт. Ще се предлагат също продукти с кауза като солети, вода и др.

Всички събрани средства ще бъдат дарени в подкрепа на събирането на 500 000 лв.

Снимки: Пламен Гутинов

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.