Ощетени ли са хората с увреждания във Варна с паркоместата?

Зачестили злоупотреби с паркоместа за инвалиди

Злоупотреби с паркоместа за инвалиди и талоните за паркиране във Варна. 50 000 жители с увреждания живеят официално в града. Те имат право да паркират безплатно до 3 часа в Синята зона. Удостоверяват го с талон за паркиране, който поставят на видно място в автомобила. Могат да използват всички паркоместа в Синя зона и на всички паркинги на територията на общината, които са обозначени в син цвят.

До тук добре! Проблемът обаче е, че все повече се злоупотребява с тези сини талончета. Те се получават от община Варна, след като даденият човек предостави решение на ТЕЛК за ограничена трудоспособност.

Фирмен бус, паркирал на синьо паркомясто

Читател на „Граждани на квартала“ ни предостави снимка на бус, които е спрял на синьо парково място с талон на човек с увреждания. „Дали подобно паркиране, злоупотребявяйки с тези талончета, не е честа практика и дали фирмите, чиято собственост са бусовете, знаят за това, което правят служителите им“, пита нашият читател.

Все пак една уважаваща себе си фирма не би трябвало да среща проблем с това да си заплати паркинг от порядъка на левче-два за час…

Бус, паркирал на инвалидно място
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.