Ненужен ремонт на улица „Под игото №5“ създава, а не решава проблеми

Снимки: Пламен Гутинов

Ненужен ремонт на улица и тротоар

Ненужен ремонт на улица и тротоар и недоволни граждани. Подобно обобщение е валидно за голяма част от тазгодишните ремонтни дейности във Варна. Хора, живеещи на ул. „Под игото“ №5, сигнализираха за поредните недомислици. Само преди месец ремонтът на улицата приключил, а проблемите едва сега започват, твърдят те.

Северина Димитрова Николова се свърза с нашия екип, за да разкаже повече за ситуацията. Тя подчерта, че поначало ремонт не е бил необходим, улицата и тротоарите са били здрави, имало е само един кърпеж, но общото състояние било добро. Въпреки това улица „Под игото“ попаднала в плана за ремонт и хората се надявали на положителни резултати.

Опасност от наводнение

Реалността обаче се разминава с техните очаквания. Днес улицата е по-тясна от преди, паркоместата са по-малко, не са маркирани, а нивото на тротоара е вдигнато, което създава предпоставки за наводнения при проливни дъждове.
Единственото място, откъдето водата може да се оттича, са градинките около блока. Те също са пострадали от ремонтните дейности, защото до бордюрите има излят бетон, който е покрил пръстта и там вече нищо не може да се засади.
 
Около самите бордюри на места са се образували ровове. Живеещите са загрижени, че малки деца могат да паднат там и да се наранят. Те с притеснение очакват есенните дъждове, защото се опасяват от лошо оттичане. Според Северина насъбралата се вода може да отиде само и единствено към основите на блока.
Какво мислите за ремонтите, които се извършиха във Варна, в разгара на летния сезон❓
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.