Не ме е страх от кмета на културата, а от културата на новия кмет!

Новият кмет на Варна с ресор култура

Не ме е страх от кмета на културата, а от културата на новия кмет!

Колко е важно Община Варна да започне да работи с най-безценното, което Бог ни е пратил – културното ни наследство! „Най-старото злато в Света“!!!

Реформите тук трябва да започнат от културата и образованието. Едни от най-болните теми в нашия град. Хиляди въпроси имаме към новия кмет по култура❓ И очаквания❓

Какъв екип ще избере?

🔶Първо: Ще си избере ли нов екип за работа? Или ще си кара със стария в Общината, който до тук е доказал много пъти, че не става?

А най-важен е екипът! С който ще се въздига Варна – културно. И ще се подготвя за Културна столица на Европа? Каквато заслужава да бъде! И в исторически, и в културен план!

🔶Второ: Ще се поканят ли гражданите, бизнесът, университетите и НПО-тата на диалог по темата: Културата на Варна следващите 10 години?!

🔶Трето: Ще се заложи ли 10-годишен план в развитието на Варна, като богата културна и туристическа дестинация, както за българи, така и чужденци?

Как ще работи за визията на Варна?

🔶Четвърто: Как ще се работи за Визията на града ни, като богато историческо и културно средище. Как ще се представя? Как ще се усеща от всеки гост на града ни?

🔶Пето: Как ще се включат университетите в изграждането на тази Визия?
Как ще се включи бизнесът? Как ще се включи неправителственият сектор?
Как ще се включат гражданите? Как ще се включи туристическият бранш?

🔶Шесто: Как Общината ще създаде културен мост между всички, за да изгради желаната визия на града ни: „Най-древната цивилизация! Най- старото злато“ ?

Как ще се разграничи от партийните квоти?

🔶Седмо: Културни посланици пред света! Проекти, които представят Варна целогодишно!

🔶Осмо: Как ще се разграничи от партийните квоти: “Проекти само на наши хора! Само на удобни хора!“?

🔶Девето: На каква експертност ще разчитат? В Общината – дирекция Култура и ресорната комисия в Общинския съвет не разполагат с доказани експерти.

🔶Десето: Как ще се отчита пред гражданите за всеки изхарчен лев? Как ще се прилага моделът на прозрачност и достъпност? Само на хартия или с ежемесечни пресконференции и отчети?

Това са само част от въпросите, които ни вълнуват!

Заключение

Само да припомним, за да не се повтарят стари грешки. Когато Варна кандидатства за културна столица преди години, бяха раздадени сериозни суми – около 500 000 лв., в годините на разни организации и накрая нямаше нищо свършено.

Парите бяха прилежно усвоени, но Варна нямаше с какво да посрещне международното жури. Как ще се подходи този път, без да се повтарят грешни практики❓

Ще се поучи ли Общината от грешките си или ще повтаря забравени стари❓

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Д-р Сталовски – доброволец при бедствия и пожари

Как да се предпазим от джебчии и крадци?

„Аспарухово“ събира рок изпълнители на тридневен фестивал

Национален екоклъстер тръгва от Варна

Събитие „СЦЕНА“ – „Going For Gold (IP4Gold)“

Младежки спортен клуб ВАРНА успешно завърши проекта „Games of Seasons“ с финансиране по програма Еразъм+ СПОРТ

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.