Млада художничка спечели две стипендии

Млада художничка с две стипендии - Клементина Савова

Клементина Савова спечели две стипендии за следващата учебна година по време на изложбата на ученици от Националното училище по изкуства „Добри Христов“.
Варненски бизнесмени раздадоха общо 7 стипендии по 1000 лв. всяка.
Клементина впечатли присъстващите на откриването с две свои картини.
 
Младата художничка не е очаквала да получи дори една стипендия. Заради това не присъствала на награждаването, а отишла с приятелка да хапва. Докато очаква своя сандвич, тя разбира по телефона за наградите и тичешком се връща в галерия „Графит“.

За какво мечтае?

Клементина е скромна, макар че в същото време осъзнава своя талант и тъкмо с рисуването вижда бъдещето си. В края на следващата учебна година възнамерява да кандидатства в София. Избрала е Художествената академия със специалност „Живопис“ и НАТФИЗ със специалност „Сценография“.
 
Мечтае един ден да има свое ателие в Италия, Франция или Испания. Не вярва, че човек може да печели само от изкуство, и очаква да съвместява рисуването с някаква друга професия.
 
Не иска да си се представя след 5 или 10 години. Очаква животът да я изненада и да ѝ предостави интересни и неочаквани възможности.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.