Отново е лятна ваканция

Отново е лятна ваканция – най-дългата, най-прекрасната, лятната 🌞

Игрите са навън, до късно. Улиците се изпълват с деца – с кънки, скейтбордове, тротинетки, велосипеди. Профучават покрай пешеходци, изскачат на платното изневиделица. И може да стане страшно!

По традиция и това лято КАТ започна акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Пътните полицаи засилват контрола на пътя. Тази година ще се следи особено строго за правилното превозване на децата и използването на обезопасителни системи, за поведението на шофьорите в колите с деца, както и за поведението на децата-водачи, ако се придвижват с велосипед 🚴‍♀

КАТ следи и за пешеходци и велосипедисти

Акцент в акцията ще е и контролът спрямо неправилното движение на пешеходци, велосипедисти, водачи на електрически тротинетки, използването на колани от шофьори и пътници в колите.

След зачестилите напоследък случаи на деца зад волана, особено внимание ще се обръща и на случаите, в които бъдат засечени шофьори под 18 години.

На старта на лятото и ние призоваваме шофьорите да намалят скоростта, да увеличат вниманието си на пътя, да не ползват телефони, като шофират.
За да не влизаме в тъжната статистика!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Изложба „Легенда за платната“

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.