Изложба на Светослава Георгиева „Nature for Convenience“

Въздействаща, цветна и богата на техники и текстури!

Това е новата изложба на Светослава Георгиева. „Nature for Convenience“ обединява платна, правени в България и Шотландия. Голямата творба „Хронотоп или времепространството на действие“ е първата, която вдъхновява и цялата изложба. 

Общата идея е за неразривната връзка между хората и природата и неутолимото желание на човека да я подчинява, преобразува и използва според своите нужди и планове. „Всичко около него да му служи, да е в употреба, природата за удобство, а красотата като притежание. В този цикъл творби абстрактният пейзаж е опит за визуално изследване на отношението живо – неживо, природно – изкуствено създадено.“, сподели Светослава. 

„Чуждите тела, които се появяват са препратка към случайността, независещите от нас неща, а фона “ „гора“ е метафора на живота, която оставя по нас “драскотини”, които говорят за това, че имаме лична история, която си струва да ценим, а не да крием. Стъкло-подобните ефекти, създаващи илюзия за вода и движение, за нещо което е красива преграда между гората и зрителя“, каза още художничката. 

Светослава Георгиева завършва магистратура в Glasgow School of Art, Шотландия, Великобритания, направление „Артистична практика-Живопис“ и е бакалавър „Реставрация и консервация“  във Великотърновски университет “ Св.Св.Кирил и Методий“, където понастоящем е докторант в катедра „Изкуствознание и теоретични дисциплини“.

Като визуален артист има пет самостоятелни и много участия в колективни изложби в Reid gallery (Glasgow, Scotland), Royal Scottish Academy of Art and Architecture (Edinburgh, UK), Campagna dei Cadduti (Trento, Italy), Галерия Лабиринт (Пловдив), Галерия Ларго (Варна), Галерия Жар (Варна), Изложбени зали Рафаел Михайлов (Велико Търново), Худ.галерия Проф.Илия Петров (Разград), Художествена галерия Стара Загора, Галерия Савчеви (Оряхово) и др.

Куратор е на множество изложби и ръководи културни проекти и обучения.

Може да разгледате изложбата до 1 ноември в галерия „Жар птица“. Обърнете внимание на оригиналните заглавия на картините, които самата Светослава Георгиева измисля. Те са вербални илюстрации към абстрактните творби.

Снимки: Пламен Гутинов

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Безплатна пешеходна обиколка на Варна

Къщата на Антон Новак – създателят на Морската градина, тъне в разруха

Триумф на художествената гимнастичка от Варна Красимира Иванова на световно първенство

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.