Избори 2023, Варна

Тече предизборната надпревара за Варна, но някак си без страст от участниците.

Поне досега не са достатъчно убедителни, за да им повярваме и да ги подкрепим.
Интересно ни е доколко кандидатите са премерени в своето представяне, доколко възпитан и поносим е тонът им.
Дали от прекалено престараване или подценяване на нас, гражданите, се залита в крайности.

Вместо да спечелят доверието ни, лесно могат да ни отблъснат. А ние очакваме от тях да представят най-достойните си качества в битката за Варна. И да обяснят на разбираем език защо ни трябва нов кмет и къде са грешките в управлението на стария, но с факти!

Да опишат качествата на Добрия кмет за Варна. Да убедят хората да са активни и да гласуват.
Решили сме да им помогнем, като им посочим някои (според нас) гафове, които наблюдаваме. Допускаме, че е от престараване, но пък това ни отблъсква.

1. Първи гаф: „Щрак, Марийке, на портрет!“ или кой е най-активният кандидат-кмет по събития в града ни!
Иван Портних не пропуска събитие. И това изглежда доста неестествено, тъй като години той не ходеше никъде, дори си беше спечелил прозвището „Невидимия “. А сега навсякъде – снимка.

2. Втори гаф: Най-грозен предизборен плювалник.
Само един от ПР-ите на кандидат-кмета Портних си позволява много грозен език и то през няколко Фейсбук страници. Разбира се, плювните са насочени само към кандидатите за кмет на ПП-ДБ и коалиция „Алтернативата на гражданите“. По този начин г-жа М.Г. по-скоро отблъсква гражданите, нежели да печели симпатии за патрона си.

3. Трети гаф: Не нося отговорност за нищо! Другите са винаги виновни!
Опитите на кандидат-кмета Портних да бяга от отговорност водят в класацията. Винаги има някой друг виновен.

4. Четвърти гаф: Сътресения партийни и вътрешни борби по време на избори
Тук безспорни лидери са ПП-ДБ. Стела Николова не може да приеме, че няма кметска номинация. Не че в ГЕРБ изостават кой знае колко – членовете на партията в районите им структури също са разединени. Част от тях негодуват срещу поредната номинация на Портних.

5. Пети гаф: Кметът, който спира натовски бази.
Кметът на „Възраждане“ Коста Стоянов заявява това. Определено звучи добре за гражданите, чувствителни към тази тема, но все пак това не е в правомощията на кмета на Варна. Нека да се фокусираме върху нещата, които кметът може да управлява и променя.

6. Шести гаф: Плакати на килограм. Тук безспорно води кандидатът на „Възраждане“ Коста Стоянов. Неговите екипи са облепили почти всяко място за плакати в града.

Искрено се надяваме кандидатите в изборите да не демонстрират финансови възможности с билбордове, а да наблегнат на експертността, която реално притежават някои от тях.
Надяваме се, кандидат-кметовете да не ни се обиждат, а да приемат обективно съветите, които ние, гражданите, им даваме в подтекст.

А ако се засягат, значи сме попаднали в десетката.
Очакваме да чуем, защо трябва да Ви подкрепим.
Желаем да усещаме загриженост за Варна и варненци.

 

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.