Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

В международният Ден на доброволеца, пред сградата на Областна администрация Варна вече е поставен емблематичният метален контейнер във форма на сърце за събиране на пластмасови капачки. Този израз на подкрепа към благотворителната кауза оказа Областната администрация и призовава всички граждани да бъдат социално отговорни.
 
Владислав Николов и Антония Антонова, основатели на кампанията „Аз вярвам и помагам“ бяха специални гости днес при поставянето на “сърцето”, а заедно с тях бяха и част от екипа пожарникари подготвили и реализирали заснемането на благотворителния календар като част от инициативата „Аз вярвам и помагам“. На всяка страница на благотворителния „Календар с кауза“ има професионално заснета фотография с пожарникари от цяла България.
Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

Кампанията “Аз Вярвам и Помагам” има за цел да събира ненужните пластмасови капачки и предава за тяхното рециклиране, а от началото на 2022 г. събира и всички български монети. Със средствата, които са събрани за каузата през годините, са закупени и дарявани медицинска апаратура за отделенията по неонатология, родилните отделения и детска хирургия в Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение проф. Д-р Д. Стаматов – Варна и Многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна-Варна“.

От началото през 2015 г. до 2022 г. са събрани над 241 тона капачки и са дарени 22 медицински апаратури в помощ на хиляди бебета и деца.

С подкрепата на хиляди българи, инициативата успява да осигури повече от 260 000 лв.

През тази година благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам“ си поставя за цел да събере 500 хиляди лева за изпълнението на 3 добри каузи:

  • Първият в България изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ обикалянето на градове и села и събирането на повече кръв за хиляди пациенти, който ще се дари на РЦТХ – Варна.
  • Втората Детска /неонатална/ линейка „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ на хиляди бебета, която ще се дари в СБАГАЛ „Проф. Д-р Д. Стаматов – Варна“
  • Закупуването на медицинска апаратура и оборудване за отделението по Детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна – Варна“, където се оперират и лекуват хиляди бебета и деца от 0г до 18г.

 

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

Всеки, който има желание и възможност може да дари средства по официалната дарителска сметка: 

BG57BPBI79451069521301

Сдружение „АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ“

Основание: ДАРЕНИЕ

 
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Във Варна вече има боксова зала до морето

Поредният абсурд, в който потъват парите на варненските данъкоплатци!

Д-р Сталовски – доброволец при бедствия и пожари

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.