Докога ще се отлага ремонтът на Аспарухов мост?

Аспарухов мост не е ремонтиран изцяло от 1994 г.

Докога ще се отлага ремонтът на Аспарухов мост във Варна и ще е осеян с дупки? Това е въпрос, който интересува не само варненци, но и всички гости на града. Темата става особено актуална по време на летния сезон когато целият трафик от Румъния до Турция преминава през Варна и Аспарухов мост.

Мостът е осеян с дупки и е в критично състояние – нуждае се от спешен цялостен ремонт, какъвто не е виждал от 1994 г.  Но дори тогава не е направено нищо по носещите стълбове. Според проектанта на съоръжението инж. Иван Пецински стълбовете трябва щателно да се огледат и в най-скоро време да се санират.

Основният проблем е, че част от арматурата е оголена и това води до ускорена корозия. Според инж. Добри Добрев още от началото на проекта на места кофражът на колоните е недостатъчен и това трябва да се коригира.

Какви ремонти са извършвани до момента?

До момента са извършвани ремонтни дейности най-вече по пътното платно. За да започне нов основен ремонт, e необходимо да се подпише споразумение между Община Варна и Министерството на регионалното развитие.

Аспаруховият мост е построен за три години, като строежът започва на 8 септември 1973 г. Съоръжението е уникално за България и ключово за инфраструктурата на Варна. То е част от международния път Е-87.

Сигнал до "Граждани на квартала"

С нас се свърза читател на „Граждани на квартала“ относно проблема с дупките и ремонта на Аспарухов мост. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

„Здравейте, Граждани!

Изпращам Ви сигнал по моята станала вече любима тема „За дупките“❗

Преди време Ви писах за опасна дупка на входа на Варна, в края на Аспарухов мост, която за „Добре дошъл!“ реже гумите на гостите на Варна и гражданите. Помолих най-учтиво кметската администрация да я ремонтира! Но за жалост, дупката си стои на входа на града ни все още, дори става все по-голяма. И „по-жадна“ за нови гуми.
 
Но за да не е самотна, вече си има „приятелки“ – още две нови дълбоки дупки, но на съседното платно. Така че дупките, станали „Емблема за Варна“, се множат. А кметската администрация им съдейства, тъй като не ги отстранява своевременно.
Защо се случва това, не знам❓
 
Бездействие на администрацията? Безразличие? Или лоша организация?
Или по-скоро безхаберие❗
 
Поне за кметските избори се надявах да се активират! Имам очаквания!
Моля съдействайте!!!
С поздрав!
 
Рада Алекова „
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Избори 2023, Варна

Благотворителен турнир по минифутбол

‘Не значи не!“ – филм за превенция на насилието над тийнейджъри

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Министърът на отбраната откри изложба във Военноморския музей във Варна

31 октомври – Международен ден на Черно море

Показаха четирите бенгалски тигърчета във Варненския зоопарк

Избори в стил фолк

За птиците и боклуците

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.