Докога ще се отлага ремонтът на Аспарухов мост?

Аспарухов мост не е ремонтиран изцяло от 1994 г.

Докога ще се отлага ремонтът на Аспарухов мост във Варна и ще е осеян с дупки? Това е въпрос, който интересува не само варненци, но и всички гости на града. Темата става особено актуална по време на летния сезон когато целият трафик от Румъния до Турция преминава през Варна и Аспарухов мост.

Мостът е осеян с дупки и е в критично състояние – нуждае се от спешен цялостен ремонт, какъвто не е виждал от 1994 г.  Но дори тогава не е направено нищо по носещите стълбове. Според проектанта на съоръжението инж. Иван Пецински стълбовете трябва щателно да се огледат и в най-скоро време да се санират.

Основният проблем е, че част от арматурата е оголена и това води до ускорена корозия. Според инж. Добри Добрев още от началото на проекта на места кофражът на колоните е недостатъчен и това трябва да се коригира.

Какви ремонти са извършвани до момента?

До момента са извършвани ремонтни дейности най-вече по пътното платно. За да започне нов основен ремонт, e необходимо да се подпише споразумение между Община Варна и Министерството на регионалното развитие.

Аспаруховият мост е построен за три години, като строежът започва на 8 септември 1973 г. Съоръжението е уникално за България и ключово за инфраструктурата на Варна. То е част от международния път Е-87.

Сигнал до "Граждани на квартала"

С нас се свърза читател на „Граждани на квартала“ относно проблема с дупките и ремонта на Аспарухов мост. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

„Здравейте, Граждани!

Изпращам Ви сигнал по моята станала вече любима тема „За дупките“❗

Преди време Ви писах за опасна дупка на входа на Варна, в края на Аспарухов мост, която за „Добре дошъл!“ реже гумите на гостите на Варна и гражданите. Помолих най-учтиво кметската администрация да я ремонтира! Но за жалост, дупката си стои на входа на града ни все още, дори става все по-голяма. И „по-жадна“ за нови гуми.
 
Но за да не е самотна, вече си има „приятелки“ – още две нови дълбоки дупки, но на съседното платно. Така че дупките, станали „Емблема за Варна“, се множат. А кметската администрация им съдейства, тъй като не ги отстранява своевременно.
Защо се случва това, не знам❓
 
Бездействие на администрацията? Безразличие? Или лоша организация?
Или по-скоро безхаберие❗
 
Поне за кметските избори се надявах да се активират! Имам очаквания!
Моля съдействайте!!!
С поздрав!
 
Рада Алекова „
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Писането на кирилица е силно препоръчително. Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат нецензурни думи, изрази и фрази, които представляват явна или скрита реклама, също така тези които преценим за неподходящи по някаква друга причина. Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте секция Контакти.

Безплатна пешеходна обиколка на Варна

Къщата на Антон Новак – създателят на Морската градина, тъне в разруха

Триумф на художествената гимнастичка от Варна Красимира Иванова на световно първенство

Варненски форум стана „наръчник на потребителя“ за демокрация Регионален форум

Коледно благотворително състезание – “Аз вярвам и помагам”

Арт Галерия 12 с изложба на Явор Григоров

Инициативата “Аз Вярвам и Помагам” с ново “сърце” пред сградата на Областна администрация- Варна

С грандиозно събитие отвори врати „Business Lady Club”, Варна

Благотворителен спортен ден “Единство”

Бляскавото откриване на Business Lady Club Варна

Сайтът използва бисквитки, част от които са от съществено значение за неговата функционалност, a други са за подобряване на практическата работа на потребителите. За да продължите да използвате сайта, трябва да приемете използването им. Можете да се запознаете с нашите Общи условия и Политика за поверителност.